Selecteer een pagina

E-mail marketing

De kracht van e-mail marketing wordt nogal eens onderschat. Dat komt ook omdat veel bedrijven niet verder komen dan het uitsturen van een maandelijkse nieuwsbrief. Herkenbaar? Dan is er nog een wereld te winnen. Want als je e-mail marketing goed en persoonlijk aanpakt, met het meten van resultaten en het versturen van vervolgmails, dan biedt het oneindig veel mogelijkheden.

Een goede emailmarketing strategie is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je online marketing strategie. Daar wil je vast wel iets meer over weten…

Wat is e-mail marketing?

E-mail marketing is een vorm van direct marketing waarmee het mogelijk is om je doelgroep heel gericht te bereiken. We gebruiken het voor persoonlijk contact met bestaande klanten, maar ook om nieuwe klanten te benaderen. Het belangrijkste bij e-mailmarketing is het uitsturen van persoonlijke berichten die helemaal zijn afgestemd op je doelgroep. Want spreken de berichten je doelgroep niet aan, dan belanden ze meteen in de digitale prullenbak en gebeurt er niets mee. Wij zorgen er daarom voor dat berichten relevant zijn voor de ontvanger.

Door e-mailmarketing in te zetten hebben we veel meer terugkerende aankopen en is onze omzet significant gestegen.

Albert Meerwijk

Waarom is e-mail marketing zo’n belangrijk onderdeel van je online marketing strategie?

Het bereik dat je met e-mailmarketing kunt behalen is wat het zo interessant maakt om ermee aan de slag te gaan. Internetgebruikers zijn niet alleen dagelijks op social media te vinden, de meeste openen ook dagelijks hun e-mail. En dat doen ze ook om nieuwsbrieven te lezen, want ruim 80% van de Nederlanders is op een nieuwsbrief geabonneerd.

E-mail marketing en funnels

In de wereld van marketing draait het vaak om funnels en vooral in de wereld van e-mailmarketing. Funnels kun je heel uitgebreid maken, maar ook juist wat minder, zodat het zeker als je net een starter bent met funnels en e-mailmarketing  je het overzicht niet kwijtraakt. Wil je dat we eens met je meekijken en adviseren? Neem contact op en we adviseren je graag.  Wil je het alsnog uitbesteden, dat kan natuurlijk altijd. Populaire e-mail marketing bedrijven zijn Mailchimp en Active Campaign, de Nederlandse versie hiervan is Mailblue. Dit is ook de software waar wij graag mee werken. Hier kunnen we ook voor jou alle inrichting voorzien en automations maken, zoals in de illustratie.

E-mail marketing Funnel

Daarnaast levert e-mail marketing nog een aantal voordelen op:

  • RMet behulp van data is het mogelijk om te analyseren wat de resultaten van je e-mail marketing campagne is en kun je op tijd bijsturen
  • RJe trekt er meer bezoekers mee naar je website.
  • RJe kunt op een laagdrempelige manier persoonlijk contact leggen met bestaande en nieuwe klanten.
  • RJe versterkt de relatie met bestaande klanten.
  • RHet is zeer kostenefficiënt en rendabel.

Meer uit je e-mail marketing halen?

Verstuur je al een maandelijkse nieuwsbrief, maar levert dat nog niet heel veel conversies op? Of weet je eigenlijk niet goed wat het je oplevert? Bij Fika Sales duiken we graag in jouw e-mailmarketing campagne om te analyseren welke resultaten je nu behaalt en hoe we er meer uit kunnen halen. We gaan voor persoonlijk en relevant contact met je bestaande en nieuwe klanten en zorgen er zo voor dat e-mail marketing je continu meer omzet oplevert.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.