Selecteer een pagina

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een belangrijk onderdeel van je online marketing strategie. Want als je online via je website wilt verkopen, moet je voor je doelgroep natuurlijk wel goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Blijft het aantal bezoekers op je website achter? Dan is de kans groot dat je online niet goed vindbaar bent.

Met een goede SEO-strategie verhoog je de organische vindbaarheid van je website in zoekmachines als Google en Bing. En hoe beter je ranking in de zoekmachines is, hoe meer mensen je website vinden. Wie wil dat nou niet?

Zoekmachine marketing

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, oftewel; zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is simpel: je website hoger laten scoren in de zoekmachines. Dan ben je beter vindbaar, trek je meer bezoekers naar je website en kun je meer conversies genereren. Als onderdeel van onze SEO-strategie optimaliseren we je website op de volgende onderdelen:

  • Met behulp van zoekwoordenonderzoek zorgen we ervoor dat al je content SEO-proof is.
  • We zorgen ervoor dat de techniek achter je website op orde is.
  • We gaan aan de slag met de online autoriteit van je website.

De drie dingen hierboven helpen zoekmachines bepalen hoe sterk jouw domein is en welke positie het in de zoekmachines krijgt. SEO is wat dat betreft een langetermijnproject. Het kan even duren voordat de gewenste resultaten er zijn. Maar heb je eenmaal een mooie positie bemachtigd, dan kan je die met relatief weinig onderhoud vasthouden.

Waarom is SEO zo’n belangrijk onderdeel van je online marketing strategie?

Alles valt en staat bij de vindbaarheid van je website in zoekmachines. Als je zelf online op zoek gaat naar een product of dienst, begin je toch ook altijd met een zoekopdracht? Zo gaat iedereen te werk, wat leidt tot miljoenen zoekopdrachten per dag. En wist je dat:

 

  • Ruim 70% van alle zoekmachinegebruikers op de organische zoekresultaten klikt.
  • En 75% daarvan alleen naar de bovenste 5 organische zoekresultaten kijkt.
  • En 40% op de website klikt die bovenaan de organische resultaten staat.

 

Je website moet dus minimaal in de top 5 van de organische zoekresultaten staan, wil je bezoekers naar je website trekken.

Ook hoger ranken in de zoekmachines?

Heb je al een mooie website, maar valt het aantal bezoekers tegen? En geldt hetzelfde voor je positie in de zoekmachines? Dan loop je veel potentiële klanten mis. Dat is jammer. Hoog tijd om met je SEO aan de slag te gaan. Bij Fika Sales helpen we je graag. We kijken wat je nodig hebt en gaan voor langere tijd voor je aan de slag. Daarnaast kijken we naar een aantal quick wins waarmee we al snel resultaat kunnen halen.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.