Selecteer een pagina

Zoekmachine adverteren (SEA)

 

Wil je snel meer bezoekers op je website? Dan maak je zoekmachine adverteren (SEA) onderdeel van je online marketing strategie. Anders dan bij SEO, waar je meer tijd nodig hebt om je doel te bereiken, zijn SEA-campagnes meteen na het opzetten zichtbaar in de zoekresultaten van zoekmachines. Het zorgt dus direct voor meer verkeer naar je website. Daarnaast zijn de resultaten van SEA-campagnes heel goed meetbaar, waardoor je continu kunt bijsturen om het meeste uit je budget te halen.

Met een goede SEA-campagne trek je snel meer verkeer naar je website, behaal je meer conversies en zie je snel een stijging van je omzet. Daarmee is het zeker in de beginfase een onmisbaar onderdeel van je online marketing strategie. 

search engine marketing

Wat is SEA?

Bij zoekmachine adverteren zet je advertenties in om je product of dienst bij je doelgroep onder ogen te brengen. Dat doe je op zoekmachines als Google en Bing. Je advertentie verschijnt bovenaan de organische zoekresultaten als een gebruiker zoekt op de zoekterm die je gebruikt.

Het belangrijkste bij SEA is dat je advertentie op het juiste moment zichtbaar is. Gaat een gebruiker online op zoek naar jouw dienst of product, dan zorgen wij ervoor dat je advertentie ook op dat moment te zien is. Je gaat bij SEA pas betalen aan de zoekmachine als mensen ook op je advertentie klikken. Je genereert dus alleen maar relevant verkeer naar je website. Het is de kunst van een goede SEA-campagne om de kosten per conversie binnen de marge te houden die je zelf voor het adverteren over hebt.

Waarom is SEA zo’n belangrijk onderdeel van je online marketing strategie?

Als de resultaten van je SEO-strategie nog even op zich laten wachten, is SEA een goede manier om alvast meer bezoekers naar je website te trekken. Je behaalt er meteen resultaat mee en kunt er ook altijd weer (tijdelijk) mee stoppen als het budget het even niet toelaat of je SEO-strategie gaat lopen.

 

Daarnaast is het zo dat zo’n 35% van de gebruikers van zoekmachines op de betaalde advertenties klikken. Als je weet dat er in Nederland dagelijks miljoenen zoekopdrachten worden gedaan, dan gaat dat elke dag om behoorlijk wat verkeer.

Ook adverteren op zoekmachines?

Wil je snel meer bezoekers naar je website, maar weet je te weinig over SEA om er zelf mee aan de slag te gaan? Bij Fika Sales gaan we graag met je om de tafel om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wat wil je bereiken? En voor welk budget? We analyseren de markt en komen met een strategie voor het opzetten, beheren en optimaliseren van een SEA-campagne die doet wat jij nodig hebt. Meer bezoekers naar je website en meer conversie.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.