Selecteer een pagina

Social media marketing

facebook
youtube
linkedin
instagram

Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn, Twitter… de lijst met socialmediakanalen is lang en de mogelijkheden voor je advertentiecampagnes op social media zijn dat daardoor ook. Maar op welke kanalen vind je jouw doelgroep? En welke kanalen zet je wanneer in?

Dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als je ook nog druk bent met het runnen van je bedrijf. Dan is het lastig om de tijd te vinden om met social media marketing aan de slag te gaan en de verschillende campagnes op te zetten en continu te monitoren. En dat terwijl je met socialmediacampagnes wel hele mooie resultaten kunt halen. Zo’n kans wil je toch niet laten liggen?

Wat is social media marketing?

Bij social media marketing draai je advertentiecampagnes op een of meerdere social media kanalen. Bij het opzetten van een campagne beginnen we altijd met het analyseren van je doelgroep. Het heeft namelijk niet veel zin om op Instagram te adverteren als je doelgroep vooral op Facebook te vinden is.

 Vervolgens denken we na over de juiste strategie: organisch of betaald. Bij de eerste gaat het voornamelijk om het bereiken van je fans. Een betaalde strategie gebruik je veelal om nieuwe doelgroepen te bereiken.

Waarom is social media marketing zo’n belangrijk onderdeel van je online marketing strategie?

Socialmediakanalen zijn dé plek voor interactie met je doelgroep. Als je op het juiste moment een voor de doelgroep interessant bericht plaatst, zal je doelgroep hierop reageren. Daarmee is het een goede en zeer effectieve manier om je naamsbekendheid te vergroten, een nieuw product onder de aandacht te brengen of meer bezoek naar je website te trekken. Je gebruikt social media marketing ook om een band op te bouwen met je klanten, zodat ze ook voor herhalingsaankopen bij je terugkomen

Ook met social media marketing aan de slag?

Wil je met social media marketing aan de slag, maar weet je niet op welke kanalen je doelgroep actief is? En wat voor soort advertenties je op de verschillende kanalen het beste kunt inzetten? Of ben je al met social media marketing bezig, maar heb je gewoon niet genoeg tijd om het goed bij te houden? Dan nemen we het je bij Fika Sales graag uit handen. Wij hebben per social media kanaal de expertise in huis om van jou social media marketing een succes te maken.

 Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.