Selecteer een pagina

Frequently Asked Questions Fika Sales

Er bestaand een aantal vragen – over online marketing in het algemeen en/of onze werkwijze – die wij geregeld terug horen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen hieronder gebundeld. Staat jouw vraag er niet bij, of is het nog steeds niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Adviesgesprek online marketing

Is het adviesgesprek echt gratis?

Ja, een adviesgesprek bij Fika Sales is echt gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Wij zijn overtuigd van onze eigen kennis en kunde en weten dan ook dat een groot aantal van de gesprekken leidt tot verdere uitwerking. En bij de gesprekken waar dit niet gebeurd gaan we als even goede ‘vrienden’ uit elkaar en staat de deur nog altijd open op hier in de toekomst op terug te komen.

Wat houdt zo’n adviesgesprek in?

Tijdens een adviesgesprek maken we face-2-face of via Microsoft Teams kort kennis met elkaar. Voorafgaand aan het adviesgesprek kijkt onze professional naar jouw organisatie; Is je organisatie online goed vindbaar? Hoe ziet de website eruit/hoe gebruiksvriendelijk is deze? Hoe zien de social media kanalen eruit? Deze bevindingen worden tijdens het adviesgesprek besproken. Ook wordt onze standaard checklist doorgenomen. Hierop staan kleine elementen opgesomd, die beoordeeld zijn, zoals ‘Contactgegevens’ (kunnen potentiële klanten gemakkelijk bij jullie contactgegevens terecht en zijn deze volledig?) en ‘E-mailadressen’ (kunnen bezoekers zich eenvoudig inschrijven voor e-mail updates en/of worden zij verleid hun e-mailadres achter te laten?). Al deze uitkomsten worden tijdens het adviesgesprek besproken. Wanneer is besproken waar de organisatie zich nu bevindt, worden ook de juiste vragen gesteld om erachter te komen waar de organisatie naartoe wilt.

Hoe lang duurt een adviesgesprek?

Een adviesgesprek duurt ongeveer 1 uur.

Dienstverlening online marketing

Er zijn zoveel aanbieders. Waarom moet ik voor Fika Sales kiezen?

Je ‘moet’ natuurlijk helemaal niks! Maar er zijn wel een aantal voordelen aan Fika Sales, die we graag benoemen;

 

  1. Wij bieden een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan, zodat je zelf kunt aanvoelen of Fika Sales de geschikte partij voor jou is.
  2. Wij hebben een breed scala aan expertise, zodat je voor alles binnen online marketing bij één partij terecht kunt en daardoor ook alles op elkaar afgestemd kan worden.

Alles bij Fika Sales is maatwerk; wij werken niet met vaste pakketten, omdat simpelweg iedere organisatie vanaf een ander startpunt begint. Zo betaal je nooit voor dingen die je niet nodig hebt.

Welke social media kanalen kan ik het beste gebruiken?

Voor deze vraag is helaas niet één antwoord te geven. Dit is geheel afhankelijk van jouw organisatie. Een simpel voorbeeld: Lever je senioren-stoelen voor een doelgroep in de leeftijd van 60+, dan kan Facebook een mooi kanaal zijn, maar biedt je verzorgingsproducten aan voor jonge vrouwen in de leeftijd van 15-25 jaar is Instagram weer een logischere keuze. We vertellen hier graag meer over in een vrijblijvend adviesgesprek.

Ik heb geen mailadressenlijst; kan ik dan alsnog e-mailmarketing inzetten?

Ja, zeker! E-mailmarketing houdt zich ook bezig met het verzamelen van e-mailadressen. Dus ook als je nog geen (of een kleine) lijst hebt met mailadressen kan dit interessant zijn. We bekijken per organisatie wat een juiste strategie is om legitiem aan e-mailadressen te komen. Hierbij kun je denken aan het weggeven van tips/hand-outs/checklists, welke via e-mail verstuurd worden. We vertellen hier graag meer over in een vrijblijvend adviesgesprek.

Kan ik ook door jullie een website laten bouwen?

Ja, wij bouwen ook websites! Van eenvoudige informatieve websites, tot complete webwinkels. Ook is het mogelijk een huidige website te optimaliseren. In alle gevallen wordt ervoor gezorgd dat de website optimaal vindbaar is voor zoekmachines. We vertellen hier graag meer over in een vrijblijvend adviesgesprek.

Ik heb al een website, maar ik vraag me af of deze goed is. Kunnen jullie mij hierbij helpen?

Absoluut! Onze professionals kunnen een scan uitvoeren op de bestaande website en hier advies over uitbrengen. We vertellen graag meer over websites in een vrijblijvend adviesgesprek.

Hoe kom ik hoger in zoekmachines, zoals Google?

Deze vraag is voor iedere organisatie anders te beantwoorden, omdat bij de één het aanpassen van de techniek achter de website al gaat helpen, terwijl bij de ander meer nodig is. Over het algemeen zijn SEO en SEA de meest gebruikte vormen om de zoekresultaten te verbeteren. Bij SEO gaat het om organisch verkeer (hoe goed is je website vindbaar door bijvoorbeeld Google, o.b.v. zoekwoorden) en bij SEA worden betaalde advertenties opgezet die naar voren komen bij de ingevoerde zoekwoorden. We vertellen graag meer over zoekmachinemarketing in een vrijblijvend adviesgesprek.

Online marketing is zo breed; waar moet ik beginnen?

Dat is een goede vraag! Online marketing is inderdaad heel erg breed en daardoor is het ook lastig om één element aan te wijzen waar je het beste kunt beginnen. We kijken graag naar jouw situatie en geven hier advies over. Vraag hiervoor een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ik zie nergens prijzen op jullie website, maar wat kost het?

Alles bij Fika Sales is maatwerk; wij werken niet met vaste pakketten, omdat simpelweg iedere organisatie vanaf een ander startpunt begint. Zo betaal je nooit voor dingen die je niet nodig hebt. Wij maken voor iedere organisatie een offerte op maat, waarin alle prijzen transparant en overzichtelijk weergegeven zijn. We vertellen je hier graag meer over in een vrijblijvend adviesgesprek.

Definities online marketing

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, oftewel; zoekmachine optimalisatie. Dit is in feite alles wat je doet om ervoor te zorgen dat je website goed vindbaar is in zoekmachines, zoals Google en Bing. Het ultieme doel hierbij is zo hoog mogelijk getoond worden in de organische (dus niet de advertenties) zoekresultaten van de zoekmachines. Wil je weten of SEO interessant kan zijn voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat betekent SEA?

SEA is de afkorting van Search Engine Advertising, oftewel; adverteren in zoekmachines. Hierbij worden via advertentieprogramma’s – zoals Google Ads binnen Google – advertenties aangemaakt, waarbij in ruil voor geld een betere positie verkregen wordt in zoekmachines, zoals Google.

Wil je weten of SEA interessant kan zijn voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een marketingtechniek waarbij social media, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn en Pinterest, ingezet worden met als doel marketing (communicatie) doelstellingen te realiseren. Social media marketing is een interactieve vorm van marketing, waarbij de nadruk ligt om het aangaan van een dialoog. Wil je weten of social media marketing interessant kan zijn voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is een vorm van directe (digitale) marketing met e-mail als communicatiemiddel, die wordt ingezet voor huidige of potentiële klanten die zijn verzameld in een mailinglijst. Wil je weten of e-mailmarketing interessant kan zijn voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.